Siirry pääsisältöön

Tiet ja liikenne

Luumäen kunta vastaa Taavetissa sekä Jurvalassa olevien teiden ja katujen rakentamisesta ja kunnossapidosta. Katuihin ja teihin koskevat palautteet pyydetään toimittamaan kunnanrakennusmestarille. Työajan ulkopuolella välittömästi toimenpidettä vaativat tehtävät välitettävä kunnan päivystäjälle puh. 0400 151 496. 

Valtio puolestaan ylläpitää pääväyliä. Valtion teiden kuntoon liittyen tulee ottaa yhteyttä suoraan Tienkäyttäjä linjaan puh. 0200 2100 tai palauteväylä.fi/aspa.

Luumäen kunta vastaa omien teiden ja katujen katuvalaistuksesta. Katuvalaistukseen liittyvät palautteet pyydetään toimittaa kunnanrakennusmestarille. Työajan ulkopuolella välittömästi toimenpidettä vaativat tehtävät välitettävä kunnan päivystäjälle puh. 0400 151 496. 

Luumäen pyörätiet sijaitsevat Linnalantien, Marttilantien ja Kauppakadun varrella.

Talvikunnossapito:

Luumäen kunnan kadut, tiet ja kevyenliikenteenväylät on kunnossapitoluokiteltu ja sen mukaisesti talvikunnossapito suoritetaan. Pääasiassa kaikki kevyenliikenteenväylät, kadut ja tiet hiekoitetaan. Talvikunnossapitoon sisältyy myös näkemäaluieden, katujen ja teiden penkkojen pienentäminen. Kunta poistaa keväisin hoitovastuullaan olevien katujen, teiden ja kevyenliikenteenväylien hiekoitusmateriaalin. Työt aloitetaan heti, kun sääolosuhteet sen sallivat.

Kesäkunnossapito:

Katujen, teiden ja kevyenliikenteenväylien kesäkunnossapitoa on vanhojen päällysteiden ja ajoratamerkintöjen uusiminen. Näkemäaluiden raivaaminen on osa kesäkunnossapitoa.  Väylien pesua ja harjaamista tehdään tarpeen vaatiessa myös kesäisin. Vuosittaiset asfaltoinnin pyritään saamaan valmiiksi kesä - elokuun aikana. 

Liitteenä katujen ja teiden vastuujaot.

Yhteystiedot

Kunnanrakennusmestari
Mikko Hiltunen
040 6280 550

Ilta- ja viikonloppupäivystys
0400 151 496

Yksityiset tiet ovat teitä, jotka ovat yksityisten kiinteistönomistajien tai muiden tieosakkaiden ylläpitämiä teitä. Ne eivät ole siis yleisiä teitä, katuja tai kaavateitä.

Luumäen kunta avustaa pysyvän asutuksen yksityisteitä. Avustettavien teiden yhteispituus on noin 320 km. Yksityisen tien kunnanavustus on noin 25 prosenttia tien asutun mitan kunnossapitokustannuksista. 

Lisätietoa yksityistieavustuksiin liittyen antaa kunnan rakennustarkastaja.

Tietoa avustuksista, yksityisen tien liittämisestä yleiseen tiehen ja yksityisteiden kunnossapidosta löytyy oheisista linkeistä ja liitteistä:

Liitetiedostot: 

Avustuskirje 2023

Avustushakemus tiekunnille 2023 pdf

Avustushakemus 2023 excel

Yhteystiedot:

Rakennustarkastaja
Antti Tuuva
040 7708 851
Toimistoaika ti ja to 9–11

Luumäellä on liikenneturvallisuustyöryhmä, joka koostuu eri hallintoalojen henkilöistä sekä Liikenneturvan, poliisin ja Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen edustajista.

Luumäen kunnalla on myös liikenneturvallisuussuunnitelma. Se löytyy ohesta liitteenä.

Liitetiedostot

  • Liikenneturvallisuussuunnitelma (pdf)

1.7.2021 alkaen Liikenne Vuorela Oy:n liikennöimällä Taavetti-Lappeenranta-yhteysvälillä voi matkustaa Kaakon kausilipulla. Lisäksi kausilipulla voi matkustaa Miehikkälä-Hamina tai Virojoki-Hamina-yhteysvälillä Liikenne Vuorela Oy:n busseissa. Lipulla ei voi matkustaa Kotkaan asti. Kaakon kausilippu on voimassa 30 päivää lataushetkestä ja sen hinta on 90 €. Lipun käyttäjältä ei peritä erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuorolisää, yövuorolisää tai maksua lastenvaunujen kuljettamisesta. Kausilippu on henkilökohtainen eli sillä ei voi maksaa useamman henkilön matkoja. Lisätietoa Kaakon kausilipun lataamisesta löydät matkahuollon verkkosivuilta. 

Linja-autojen voimassa olevat aikataulut löydät Matkahuollon sivuilta osoitteesta https://liput.matkahuolto.fi/connectionsearch#breadcrumb

Junavuorot kulkevat Lappeenrannan ja Kouvolan juna-asemilta. Aikataulut ja tiedot löytyvät VR:n verkkosivuilta https://www.vr.fi/aikataulut

Hyödyllisiä linkkejä: