Skip to main content

Myytävät tontit

Luumäen kunnalla on myytävänä hyviä ja edullisia omakotirakentamiseen soveltuvia tontteja neljällä eri alueella. Tontit löytyvät kunnan karttapalvelusta. Kiinteät valokuituyhteydet saatavissa kaikille tonteille!

Laukuslahden alueen tonttien läheisyydessä on hyvät puitteet ulkoiluun sekä hyvät liikenneyhteydet. Alue sijaitsee noin 12 kilometrin päässä Taavetin keskustasta. Päiväkoti, alakoulu ja kirjasto sijaitsevat viiden kilometrin säteellä alueesta. Laukuslahden tonttialueella on myös koirapuisto.

Perälän alue sijaitsee noin viiden kilometrin päässä ja Sorosenniemi puolestaan noin kolmen kilometrin päässä Taavetin keskustasta. Näiden alueiden valttina ovat Kivijärven läheisyys ja ympäristön vehreys. Perälä on kunnan kaavoitetuista alueista uusin kohde ja tonttivalikoimaa on vielä runsaasti tarjolla. Perälästä pääsee Taavettiin valaistua kevyen liikenteen väylää. 

Koskelan ja Pitkäpään alueen tontit sijaitsevat noin kahden kilometrin päässä Taavetin keskustasta. Keskustaan pääsee sujuvasti ja turvallisesti kevyenliikenteen väylää pitkin.

Tutustu tonttitarjontaamme karttapalvelusta. Tontit löydät valitsemalla Omakotitontit ja sen jälkeen alueen. Alueen tai alueet valittuasi tontit ilmestyvät kartalle. Muista suurentaa karttanäkymä. Tonttipaikan ilmaisinta klikkaamalla aukeavat tontin tiedot.

Tonttikaupan yleiset käytännöt

Luumäen kunnan yleisenä myyntikäytännön mukaisesti tontit ovat myynnissä välittömästi, ellei erikseen ilmoiteta toisin.

Tonttikaupan yhteydessä peritään tontin hinta ja lohkomiskulut.  Lisäksi Parsikon, Likolahden, Jalkosalmen ja Perälän asuntoalueilla peritään vesilaitoksen tonttijohdon osien rakentamiskorvaus.

Tontteja voi myös varata suorittamalla varausmaksun. Varaus on voimassa 6 kuukautta. Kaupan yhteydessä varausmaksu hyvitetään kauppahinnasta. Varausmenettely ei koske omarantaisia tontteja.

Ennen tontin varaamista on syytä selvittää rakennustarkastajan kanssa aluetta koskevat rakentamistapaohjeet.

kuva kannuskoskelta

Pari esimerkkiä, joihin ihastua

Omaan rantaan rajoittuva tontti rantasaunan rakennusoikeudella; ja vain 20 minuuttia Lappeenrantaan. Tälle tontille voit rakentaa asuintiloja jopa kolmeen kerrokseen – Kivijärven maisemaan siis pääsee varmuudella kiinni useammasta huoneesta.

Karttakuva tontista

17 600 € – Ihan tavallinen hinta yli kahden tuhannen neliömetrin tontille, mutta tässäpä on mahdollisuus hilata kotisi ulko-ovi alle 40 metrin päähän Kivijärven rannasta. Tälläkin tontilla pääset tekemään oivallisen ratkaisun kaavan salliessa rakentamisen kahteen kerrokseen (I u ¾). Taavetin keskustaajaman palveluille pyyhkäiset vaikka fillarilla ja yhteydet neljän eri kaupungin suuntaan (Hamina 50 km, Kouvola 50 km, Mikkeli 95 km ja Lappeenranta 40 km) ei voisi olla tämän paremmat.

Yhteystiedot


Vt. Tekninen johtaja

Mikko Hiltunen
040 628 0550

Rakennustarkastaja
Antti Tuuva
040 7708 851
Toimistoaika ti ja to 9–11