Siirry pääsisältöön
Julkaistu 23.1.2024

Luumäen hyvinvointiaseman peruskiven muuraustilaisuus 23.1.

Luumäen kuntaan rakennettavan uuden Hyvinvointiaseman peruskivi muurattiin 23.1.2024 . Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Huopainen totesi tervehdyspuheessaan uuden hyvinvointiaseman turvaavan luumäkeläisille ja mahdollisesti myös lähialueiden asukkaille terveyden- ja hyvinvoinnin palvelut tulevaisuudessa.

Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso piti tilaisuudessa juhlapuheen.  Ministeri korosti, että uusi hyvinvointiasema, joka nousee pienen paikkakunnan keskelle, symboloi voimakkaasti sitoutumistanne kuntalaisten terveyden edistämiseen. Ministeri kiitti myös Varte Lappeenranta Oy:tä ja Etelä-Karjalan hyvinvointialuetta tämän hankkeen mahdollistamisesta.

”Tämä päivä on merkityksellinen monella tasolla. Kun astumme uuden hyvinvointiaseman rakennustyömaalle, astumme kohti tulevaisuutta, joka tarjoaa entistä paremmat terveyspalvelut paikallisille asukkaille. Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kymmenestä hyvinvointiasemasta uuden rakentaminen Luumäelle ei ole pelkästään rakennusprojekti, vaan se on lupaus paremmasta elämänlaadusta ja terveydestä täällä asuville ihmisille”, muistutti ministeri Juuso.

Ministeri Juuso kiitteli Luumäen kunnan ja hyvinvointialueen tiivistä yhteistyötä rakennushankkeessa ja piti sitä huomionarvoisena. ”Päätöksenteko terveydenhuollon asioissa on monimutkaista, ja kiitän teitä kaikkia siitä, että olette tehneet viisaita ja pitkäjänteisiä päätöksiä Luumäen kuntalaisten hyvinvoinnin eteen. Viime vuoden helmikuussa kunnanvaltuuston päätös uuden hyvinvointiaseman rakentamisesta on ollut merkkipaalu matkallamme kohti parempaa terveydenhuoltoa. Uuden hyvinvointiaseman tavoitteena on olla paikka, jossa ennaltaehkäisy on keskiössä, henkilökohtainen hoito- ja palvelusuhteen jatkuvuus varmistetaan, ja palvelujärjestelmä on selkeä ja uudenaikainen”, totesi ministeri Juuso.

"Sosiaali- ja terveydenhuollon suuret haasteet ovat kaikkien tiedossa, mutta samalla ne tarjoavat mahdollisuuden uudistaa ja tehostaa palveluja. Kansallinen palvelureformi ja sen viisi tavoitetta ohjaavat meitä kohti innovatiivisempaa ja tehokkaampaa terveydenhuoltoa ja parempaa tulevaisuutta. Ennaltaehkäisy, palvelujen integraatio, palvelujärjestelmän selkeys, vaikuttavuus ja kustannusvaikuttavuus, sekä varautuminen ja häiriötilanteiden hallinta ovat avainasioita, joita tulee korostaa tulevaisuuden terveyspalveluissa. Nämä tavoitteet eivät ole vain poliittisia linjauksia, vaan ne ovat suunnitelma paremmasta tulevaisuudesta, jossa terveyspalvelut vastaavat yhteiskunnan tarpeisiin", jatkoi ministeri Juuso.

Etelä-Karjalan hyvinvointialueen aluejohtaja Sally Leskinen totesi omassa tervehdyksessään: ”Luumäen uuden hyvinvointiaseman toteuttavan Etelä-Karjalan hyvinvointialueen strategiaa: sitoudumme saavutettaviin perustason palveluihin kunnassa tulevina vuosinakin. Uusi hyvinvointiasema tukee moderneja toimintamalleja ja tarjoaa terveelliset, hyvät tilat henkilöstölle. Tämä on ehdoton rekrytointivaltti. Kaiken kaikkiaan uusi rakennus juuri tähän maailmanaikaan symboloi toivoa ja uskoa hyvinvointialueen palveluihin myös tulevaisuudessa ja olemme kiitollisia Luumäen kunnalle, että näin mittavaan investointiin on lähdetty."

Luumäen hyvinvointiaseman pääurakoitsijan, Varte Lappeenranta Oy:n toimitusjohtaja Seppo Tokkola kertoi peruskiven muurauksen olevan aina sykähdyttävän kokemuksen. ”Me tilaisuuteen osallistuneet tuskin olemme avaamassa aikakapselia. Minkälainen maailma silloin on, sitä voimme vain arvailla”, päätti Tokkola.

Aikakapseliin laitettiin mm. uusin Luumäen lehti ja päivän Etelä-Saimaa, käytössä olevat kolikot, Luumäen kunnan ja Varten tilinpäätöksiä, rakennuksen aikataulusuunnitelma.

 

 

Jaa sivu: