Siirry pääsisältöön
Julkaistu 22.1.2024

Kunnanhallitus vastasi EKHVA:n palveluverkkokyselyyn

 

Luumäen kunnanhallituksen kokoustiedote 22.1.2024

 

Luumäki vastasi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen kyselyyn palveluverkosta

 

Luumäen kunnanhallitus vastasi Etelä-Karjalan hyvinvointialueen alueen kunnille lähettämään kyselyyn palveluverkosta. Kyselyssä haluttiin tietää kunnan toimitiloja koskevat kehitysnäkymät ja -suunnitelmat vuosille 2024-2030 sekä kunnan näkökulmasta keskeiset alueelliset kehittämissuunnitelmat 2024-2030.

Luumäen kunta pitää hyvänä sitä, että Etelä-Karjalan hyvinvointialue aikoo tarjota palveluita hyvinvointiasemilta jokaisessa alueen kunnassa. Hyvinvointiasemat konseptoitaisiin pieniin, keskikokoisiin ja laajan palvelun hyvinvointiasemiin.  Luumäelle valmistuu uusi hyvinvointiasema joulukuussa 2024, joka on suunniteltu yhteistyössä Eksoten ja EKHVA:n kanssa ja tilojen muuntojoustavuus on pyritty huomioimaan mahdollisimman hyvin.

Luumäen kunnan hyvinvointiaseman konsepti on esityksessä palveluiltaan keskikokoinen hyvinvointiasema.

Esitetyn keskikokoisen hyvinvointiaseman konseptin sisältämät kiireelliset ja kiireettömät palvelut tulee järjestää lähipalveluina omassa kunnassa. Etävastaanotto ja digipalvelut täydentävät lähipalveluita. Luumäen kunta on avoin yhteistyölle kuntien kesken palveluiden järjestämisessä asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti.  

Ikääntyneiden palveluita tarjoavat Vallikoti ja Patteritie 10. Vallikodin ja Patteritie 10:n asukkaille tulee tarjota heidän tarvitsemansa, asumista tukevat hoiva- ja muut palvelut. Kohteiden korjausrakentamista toteutetaan vuosittain rakennusten kokonaissuunnittelun osana yhdessä EKHVA:n kanssa.

Luumäki pyytää lisäämään palveluverkkoselvitykseen Luumäen kunnantalolle vuoden 2024 aikana rakennettavan vammaispalveluiden toimintakeskuksen.

Palo- ja pelastuslaitoksen osalta lausunnossa todetaan, että Taavettiin on rakennettu vuonna 2019 uusi palolaitos ja Luumäen kunta pitää tärkeänä säilyttää pelastuspalveluiden saatavuus ennallaan myös Jurvalan paloasemalla.

Luumäellä on yli 3000 vapaa-ajan asuntoa, joilla vietetään vapaa-aikaa osin myös ympärivuotisesti. Vapaa-ajan asukkaiden läsnäolopäivien määrä on lisääntynyt etätyön yleistyttyä ja vapaa-ajan asuntojen varustelutason parannuttua. Vaikka vapaa-ajan asukkaiden virallinen kotikunta sijaitsee muualla, he tarvitsevat ja käyttävät myös erilaisia hyvinvointi-, terveys- ja pelastuspalveluja. Tämä on hyvä huomioida palvelutarvesuunnittelussa.

 

 

 

 

 

Jaa sivu: