Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon!

Heili-verkkokirjasto

Palveluihin kirjaudutaan kirjastokortilla ja 4 numeroisella pin-koodilla, koodin saa kirjastosta.

Luumäen kirjasto on osa Etelä-Karjalan Heili-verkkokirjastoa  https://heili.finna.fi/.

Heili-kirjastojen sähköiset kirjat löydät aina auki olevasta Ellibs-kirjastosta. Muut e-aineistot,

Etelä-Karjalan Heili-kirjastoilla on uusi elokuvapalvelu Kirjastokino, jossa voit katsella elokuvia vaikka kellon ympäri ilman määrällisiä rajoituksia.

Heili-kirjastojen lukuhaaste:  https://www.lappeenranta.fi/news/Heili-kirjastoille-oma-lukuhaaste-2021/nny3foii/72760188-9d4c-4f24-9335-95dc6d49b925

Toivomme asiakkaiden käyttävän maskia kirjastossa ja pikaista  n. 15 min. asiointia.

Lehtilukusalit suljetaan 7.12.2020 alkaen, samoin omatoimikirjasto Pääkirjastossa.

PÄÄKIRJASTO

1.8.2020 - 31.5.2021

MA - TO            10 - 18

PE                      10 - 16

LA                        9 - 13   

KANGASVARREN KIRJASTO 

MA                     11 - 18

KE                     14 - 18

TO                     12 - 16

 

 

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Toisessa kerroksessa ovat kotiseutukokoelma, aikuisten tietokirjallisuus ja nuortenosasto sekä kaksi tutkijanhuonetta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan n. 54 000 nidettä. Kirjastossa on myös viisi tietokonetta asiointia varten. Lisäksi lastenosastolla on kaksi tietokonetta pelaamista varten. 

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Asiakaskoneita  lähikirjastossa ovat kirjastoaineiston hakukone ja asiakasinternetkone.

Molempien kirjastojen koneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Ajan voi varata 1 h kerrallaan tai ns. pistäytymiskoneelle max. 1/2 h kerralla. Koneissa on tulostusmahdollisuus.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.