Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon!

Heili-verkkokirjasto

Luumäen kirjasto on osa Etelä-Karjalan Heili-verkkokirjastoa. Voit tutkia kirjaston kokoelmia, varata kirjoja ja uusia lainoja Heilissä.  https://heili.finna.fi/

Lisäksi voit lukea e-aikakauslehtiä eMagz-lehtipalvelun kautta sekä katsoa 4 elokuvaa kuukaudessa Viddla-elokuvapalvelusta.

 

Poikkeavat aukioloajat:

Luumäen pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren kirjasto Jurvalassa on suljettu toistaiseksi koronaviiruksesta johtuen.

Palautukset: palautusluukku ei ole käytössä. Kirjat saa pitää kotona sulun ajan.

Eräpäivät: kaikkien lainojen eräpäivä on siirrety automaattisesti (vähintään 20.4. asti).

Varaukset: varauksia ei voi noutaa sulkuaikana.

Maksut: sulkuajalta ei kerry maksuja.

Tapahtumat: kaikki kevään tapahtumat ja tilavaraukset on peruttu.

E-aineistot: kirjoja, elokuvia, lehtiä ja musiikkia on käytettävissä missä vain internet on käytössä. Lue lisää: www.heili.finna.fi.
Etelä-Suomen aluehallintoviraston, Hämeenlinna, suositusten mukaan emme valitettavasti voi järjestää esimerkiksi poistokirjapistettä kirjaston ulko-oven edustalle.

Yleiset aukioloajat

Avoinna Pääkirjasto Kangasvarren kirjasto
MA 10.00 - 19.00 12.00 - 19.00
TI 10.00 - 19.00 suljettu
KE 10.00 - 19.00 15.00 - 19.00
TO 10.00 - 19.00 13.00 - 17.00
PE 10.00 - 16.00 suljettu
LA 10.00 - 14.00 suljettu
SU suljettu

suljettu

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto ja lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Toisessa kerroksessa ovat kotiseutukokoelma, aikuisten tietokirjallisuus ja nuortenosasto sekä kaksi tutkijanhuonetta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan n. 54 000 nidettä. Kirjastossa on myös viisi tietokonetta asiointia varten. Lisäksi lastenosastolla on kaksi tietokonetta pelaamista varten. 

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Asiakaskoneita  lähikirjastossa ovat kirjastoaineiston hakukone ja asiakasinternetkone.

Molempien kirjastojen koneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Ajan voi varata 1 h kerrallaan tai ns. pistäytymiskoneelle max. 1/2 h kerralla. Koneissa on tulostusmahdollisuus.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.