Kirjasto

Tervetuloa kirjastoon

Aluehallintovirasto ja maakunnallinen tilannekuvaryhmä ovat sopineet uusista julkisia tiloja koskevista rajoituksista, jotka ovat voimassa 3.3.2021 alkaen ja jatkuvat toistaiseksi.
 - Lainaamassa voi käydä palveluaikoina. 
- Kirjastokäynnit tulee pitää lyhyinä, enimmillään 15 minuutin mittaisina.
- Lukusalit ja kokoontumistilat ovat pois käytöstä 
- Heili-kirjastojen aineistoihin pääset kirjautumalla kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla, osoitteessa https://heili.finna.fi/  Valittavanasi on  e-aikakauslehdet, äänikirjat, elokuvat  jne.

Heili-kirjastojen lukuhaaste:  https://www.lappeenranta.fi/news/Heili-kirjastoille-oma-lukuhaaste-2021/nny3foii/72760188-9d4c-4f24-9335-95dc6d49b925 

PÄÄKIRJASTO

1.9.2020 - 31.5.2021

MA - TO            10 - 18

PE                      10 - 16

LA                        9 - 13   

KANGASVARREN KIRJASTO 

MA                     11 - 18

KE                     14 - 18

TO                     12 - 16

 

 

Luumäellä on kaksi kirjastoa, pääkirjasto Taavetissa ja Kangasvarren lähikirjasto.

Taavetissa sijaitseva pääkirjasto on valmistunut toukokuussa 2013 ja otettu käyttöön saman vuoden kesäkuussa. Pääkirjastossa on kaksi kerrosta. Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevat asiakaspalvelutiski, lehtisali, aikuisten kaunokirjallisuus ja lastenosasto satuhuoneineen sekä näyttelytila taidenäyttelyille. Toisessa kerroksessa ovat kotiseutukokoelma, aikuisten tietokirjallisuus ja nuortenosasto sekä kaksi tutkijanhuonetta. Kirjastossa on kaiken kaikkiaan n. 54 000 nidettä. Kirjastossa on myös viisi tietokonetta asiointia varten. Lisäksi lastenosastolla on kaksi tietokonetta pelaamista varten. 

Kangasvarren lähikirjasto palvelee Jurvalan taajamassa, Toukolan monitoimitalossa. Runsas kirjavalikoima, kokoelmat ja palvelut on järjestetty noin 100 neliön kodikkaisiin tiloihin. Lähikirjasto tekee yhteistyötä nuorisotoimen, eri vapaa-ajan yhdistysten ja toimijoiden sekä kaikkien Toukolaa käyttävien kanssa. Asiakaskoneita  lähikirjastossa ovat kirjastoaineiston hakukone ja asiakasinternetkone.

Molempien kirjastojen koneet ovat maksutta asiakkaiden käytössä. Ajan voi varata 1 h kerrallaan tai ns. pistäytymiskoneelle max. 1/2 h kerralla. Koneissa on tulostusmahdollisuus.

Kirjastojen tapahtumista ja näyttelyistä viestitään pääasiassa sosiaalisen median kautta.