Siirry pääsisältöön
Julkaistu 6.3.2023

Yksityistieavustukset haettavissa 25.4.2023 mennessä

 

Yksityistieavustusten perusteet muuttuvat

Avustusmenettely on ollut avustuskäsittelyn kannalta epäkäytännöllinen ja monelle tiekunnalle vaikeaselkoinen. Avustuksen määrittäminen olisi yksiselitteistä edellisen vuoden tilinpäätöksen perusteella. Muutosta on suunniteltu usein, mutta se aiheuttaisi tiekunnille yhden avustuksettoman vuoden, mikä olisi teknisen osaston arvion mukaan usealle tiekunnalle kestämätön ja voisi pahimmillaan aiheuttaa säästöään suurempia kustannuksia tieverkon kiihtyvänä perusparannustarpeena.

Kunnalle on kertynyt ylläpidon kustannuksiin liittyvää vuotuista toteumatietoa suurimmalta osalta avustettavia tiekuntia jo usealta tilikaudelta. Näin ollen kaikkein tasapuolisimmaksi menettelyksi vuoden 2023 avustusten osalta on todettu avustusosuuksien määrittäminen kunkin tiekunnan vuosien 2018 – 2022 aikana toteutuneiden ylläpitokustannusten perusteella.

Tekninen lautakunta on päättänyt, että vuodelle 2023 budjetoitavat yksityisteiden ylläpitoavustukset maksetaan tiekunnille aiemman aikataulun mukaisesti, mutta avustussummat määritellään vuosien 2018 – 2022 toteutuneiden ylläpitokustannusten mukaisesti. Jonka vuoksi pyydämme tänä vuonna ainoastaan vuoden 2022 toteumatiedot ja kustannusarviota ei tarvitse toimittaa kunnalle.

Hakemuslomakkeet postitetaan tiedossa oleville tiekuntien yhteyshenkilöille.

Kunnossapitoavustukset päätetään talousarvioon varatun määrärahan puitteissa niin, että ensimmäinen avustuserä on maksettavissa toukokuun loppuun mennessä.

 

Asianmukaisesti täytetyt hakemukset tulee toimittaa viimeistään 25.4.2023 osoitteella:

Luumäen kunta
Tekninen toimisto
Linnalantie 33
54500 TAAVETTI

Tekninen lautakunta on samalla päättänyt, että vuonna 2024 ja siitä edespäin mahdollisesti maksettavat avustukset perustuvat aina edeltävän vuoden ylläpitokustannusten tilinpäätöstietoihin ja että maksuajankohta sijoittunee syksyyn ja yhteen erään.

Tämä toivotaan otettavan huomioon tiekuntien taloudenpidossa ja toiminnassa.                     

Yhteyshenkilö yksityistieasioissa:

rakennustarkastaja Antti Tuuva
puhelin 040 7708 851
sähköposti antti.tuuva@luumaki.fi

 

 

 

           

Jaa sivu:
TODO näytetään tuotannossa??