Siirry pääsisältöön
Julkaistu 14.11.2023

Luumäen kunnanvaltuuston kokoustiedote 13.11.2023

Luumäen kunnanvaltuuston kokoustiedote 13.11.2023

 

 

Vanhus- ja vammaisneuvosto on valinnut Luumäen vuoden ikäihmiseksi Leila Punkkisen. Maatalon emäntänä ja monen lapsen äitinä hän ollut aina aktiivisesti mukana marttatoiminnassa, maaseutunaisissa ja sydänyhdistyksessä sekä erittäin aktiivisesti seurakunnan vapaaehtoistyössä, mm soppapäivissä.

Leila Punkkinen on auttavainen ja lähimmäisistä huolehtiva. Vapaaehtoistyö ja talkootyö ovat lähellä hänen sydäntään. Leila on lähtenyt pyyteettömästi auttamaan aina kun on voinut. Hän on toiminut pitopalveluyrittäjänä 20 vuotta. Valinta julkistettiin kunnanvaltuuston kokouksen aluksi.

Luumäen kunnan palvelut halutaan pitää hyvinä ja mahdollisimman kattavina. Meillä on kaksi alakoulua, yläaste ja myös oma lukio. Varhaiskasvatusyksikköjä on myös kaksi. Uuden hyvinvointiaseman rakennustyöt ovat alkaneet muutama viikko sitten. Viime vuonna aloitettiin valokuituverkon rakentamistyöt, joita on suunnitelmissa jatkaa myös tulevina vuosina.

Kuntalaisten hyvinvointiin ja liikuntapalveluihin satsataan, parikymmentävuotta sitten rakennetun jäähallin kunnostusta ei voida enää siirtää eteenpäin. Tulemme tekemään kunnassa myös muita terveysturvallisuuden kannalta tarpeellisia investointeja.

Jotta voimme tarjota laadukkaita palveluita, joudumme monen muun pienen kunnan tavoin keräämään tulovirtaa myös verotuksellisilla toimenpiteillä.

Kunnanvaltuusto päätti tämän illan kokouksessa ensi vuoden Luumäen tuloveroprosentiksi 8,8 % ja kiinteistöveroprosentit seuraavasti:

. Yleinen kiinteistövero/rakennukset 1,00 %
. Yleinen kiinteistövero/maapohja 1,30 %
. Vakituinen asuinrakennus 0,50 %
. Muu asuinrakennus 1,05 %
. Voimalaitokset 3,10 %
. Yleishyödylliset yhteisöt 0,00 %
. Rakentamaton rakennuspaikka 3,00 %

 

Kunnanvaltuusto valitsi kunnan luottamustehtäviin toimikaudelle 2024-2025 uudelleen samalla kokoonpanolla nykyisen kunnanhallituksen, sivistyslautakunnan ja ympäristölautakunnan.

Tarkastuslautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Virpi Nurmilaukas (kesk).

 

Lisätietoja:

Kunnanvaltuuston puheenjohtaja Markku Huopainen p.  040 355 4903

Kunnanjohtaja Risto Alaheikka p. 0500 700 249

 

Jaa sivu: