Siirry pääsisältöön
Julkaistu 11.12.2023

Kunnanvaltuuston kokoustiedote 11.12.2023

 

Luumäen kunnanvaltuusto päätti 11.12. vuoden 2024 talousarviosta

Luumäen kunta jatkaa uuden kuntastrategian toteuttamista ja pyrkii lisäämään kunnan veto- ja pitovoimaa palveluita kehittämällä.

Metsä- ja sijoitusvarallisuuden maltillisella myynnillä sekä myös maltillisilla veronkorotuksilla tasapainotetaan taloutta. Tuloveroprosentti on ensi vuonna 8.8 prosenttiyksikköä. Ensi vuoden talousarvioesitys on 800 000 euroa alijäämäinen. Vuosikate on n. 270 000 € positiivinen. Vuosikate kertoo, kuinka suuri osa investoinneista voidaan rahoittaa kunnan tulorahoituksella. Investoinnit ovat ensi vuonna yhteensä reilut 3,3, miljoonaa euroa.

Haluamme edelleen säilyttää ja kehittää palvelutasoa eri puolilla kuntaa, jotta Luumäen niin pito- kuin vetovoima edelleen paranee.

Tänä vuonna olemme saaneet Luumäen elinvoiman kannalta rohkaisevia uutisia muuttoliikkeen oltua kunnan kannalta positiivinen ja lapsia ennustetaan syntyvän Luumäelle tänä vuonna pitkästä aikaa yli 30 lasta.

Elinvoimaa kasvattavina käytännön toimenpiteinä voidaan mainita valokuiturakentamisen jatkuminen ja uuden hyvinvointiaseman rakennustyöt, jotka alkoivat lokakuussa.

Kun eri puolilla Suomea ollaan sulkemassa meitä isompien paikkakuntien hyvinvointiasemia, Luumäki on tässä kuten myös syntyvien lasten määrän kehityksessä todella positiivinen poikkeus koko maan mittakaavassa.

Kunnanvaltuutetut kuulivat Luumäen Asunnot Oy:n toimitusjohtaja Veera Heikkilän ja Luumäen Energian Oy:n toimitusjohtajan Juha Inkilän ajankohtaiskatsaukset. Luumäen Asuntojen käyttöaste on 91% ja liikevaihto on n. 1,85 M€. Luumäen Energian liikevaihto on 1,2 M€. Kaukolämmön hintaa ei olla korottamassa ensi vuoden aikana. Molempien kunnan omistamien tytäryhtiöiden taloutta rasittavat kohonneet korkokulut.

Valtuuston kokouspäätökset menivät esitysten mukaisesti.

 

Jaa sivu: