Maksuttomat digikoulutukset työikäisille EKKOssa

 

Tule päivittämään digitaitoja maksuttomiin koulutuksiin. Tervetuloa mukaan myös Luumäellä tai etäkoulutuksiin!

Etelä-Karjalan kansalaisopisto tarjoaa syksyllä 2022 lyhytkestoisia maksuttomia digitaitojen koulutuksia työikäisille Lappeenrannassa ja Luumäellä. Matalan kynnyksen koulutuksissa voi harjoitella ja päivittää erityisesti niitä digitaitoja, joita tarvitaan työelämässä, työnhaussa, etätyöskentelyssä sekä opiskelussa. Koulutusten aikana on mahdollista suorittaa TIEKE:n kehittämiä valtakunnallisia digitaalisia osaamismerkkejä todisteeksi hankitusta osaamisesta.

Tarjolla on digipajoja, joissa harjoitellaan pienessä ryhmässä kouluttajan ohjauksessa tiettyyn teemaan liittyviä asioita. Teemoja ovat esimerkiksi laitteiden peruskäyttö, pilvipalvelut, etätyökalut, some sekä tietoturva. Lisäksi EKKO järjestää digipisteitä, joissa saa yksilöllistä ohjausta omien tarpeiden mukaan. Digipajoja ja -pisteitä järjestetään sekä suomeksi, että englannin ja venäjän kielellä. Opettajina toimivat EKKOn tietotekniikan kouluttajat Katri Jokipelto, Riikka Laakso ja Olga Kryuchkova. Koulutuksiin ilmoittaudutaan etukäteen ja mukaan tuodaan omat laitteet. Liitteenä on infoa koulutuksista pdf-tiedostoina. Ilmoittautumistiedot sivuilla https://ekko.fi/digitaidot/

Luumäen digipajat ovat Taavettihallin kabinetissa tiistaina 20.9. ja 27.9. klo 17-20. Teemoina laitteiden käyttö (kannettava tietokone, tabletti, puhelin) sekä tietotekniikka työelämässä (Teams, sosiaalinen media, Word, Excel, Powerpoint) osallistujien tarpeiden mukaan.
Digipiste toimii Taavetin kirjastolla maanantaina 3.10. ja 10.10. klo 17–20.
Lisäksi voimme järjestää hankkeen puitteissa tietotekniikan koulutusta tietyille kohderyhmille (esimerkiksi yrittäjät, suomen kieltä opiskelevat, tukea opiskelussa tarvitsevat) heitä kiinnostavista teemoista.

Digikoulutukset järjestetään Myö, työ ja digitaidot -hankkeessa, johon EKKO on saanut rahoitusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä jatkuvan oppimisen hankkeena. Hankkeen tavoitteena on vahvistaa työikäisten digitaitoja ja samalla osallistumista työelämään tai opiskeluun. Muille kuin työikäisille opiskelijoille EKKO tarjoaa lukuvuonna 2022–2023 runsaasti edullisia tietotekniikan kursseja eri teemoista.

Lisätietoa digitaitojen koulutuksista ja Myö, työ ja digitaidot -hankkeesta:
hankekoordinaattori Kaisa Leinonen
kaisa.leinonen@ekko.fi
050 555 1676
hankesivut ekko.fi/digitaidot

Liitetiedostot: