Kulttuuribussi liikennnöi heinäkuussa


Luumäen kulttuuribussi liikennöi jälleen heinäkuussa perjantaisin ja lauantaisin. Mukana kulkevan paikallisoppaan avulla pääsee tutustumaan niin paikallis- kuin Suomen historiaa esittelevän Itsenäisyydentien valikoituihin kohteisiin. Niitä ovat Kotkaniemi, Taavetin linnoitus ja kirkonmäki.

Bussi ajaa perjantaisin pääosin väliä Lappeenrannan keskusta-Kotkaniemi kulkien kerran päivässä myös Hotelli Salpan ja Taavetin kautta. Taavetissa se pysähtyy 45 minuutiksi.

Lauantaiaamupäivisin se kulkee väliä Lappeennan keskusta-Kotkaniemi-Hotelli Salpa-Taavetti ja takaisin. Taavetissa pysähdytään 40 ja 35 minuutiksi. Päivällä reitti kulkee myös Luumäen kirkonmäen kautta pysähtyen siellä 25 minuutiksi. Pysähdys tarjoaa mahdollisuuden jaloitella ja tutustua kirkonmäellä esimerkiksi presidentti P.E. Svinhufvudin hautamuistomerkkiin.

Perjantainen ja lauantainen pysähdys Taavetissa taas mahdollistaa tutustumisen Taavetin linnoitukseen ja sen historiaan tai Luumäen linnoitus- ja kotiseutumuseoon. Jos ne ovat jo hallussa, ajan voi viettää myös uudistetulla Taavetin torilla nauttien maukkaat torikahvit tai lounaan.

Päivälipun hinnalla matkustaja voi kulkea kulttuuribussin kyydissä rajattomasti saman päivän aikana. 
Hinnasto, bussissa käy vain käteismaksu:
Alle 7-vuotiaat lapset ilmaiseksi
Lapset 7-16-vuotiaat 5 e
Aikuiset 10 e

Katso bussin aikataulut tästä. Tervetuloa!