Koronatoimenpiteitä sivistystoimessa 8.1.2021

Tiedote Luumäen kunnan koronatoimenpiteistä 8.1.2021

 

Kaikkia kuntalaisia ja toiminnanjärjestäjiä muistutetaan pitämään huolta yleisistä koronaohjeistuksista.

Kunnantalo on suljettu asioinnilta toistaiseksi. Fyysisistä asiointikäynneistä tulee sopia erikseen puhelimitse tai sähköpostilla.

Kirjaston lehtilukusali ja omatoimikirjasto ovat toistaiseksi suljettuja.

Taavettihalli on suljettu yli 20-vuotiaiden harrasteryhmiltä.  Taavettihallin ja Kangasvarren kuntosalit ovat myös toistaiseksi suljettuja.  Yksittäiset, tavoitteellisesti harjoittelevat kilpaurheilijat voivat harjoitella Taavettihallin juoksusuoralla, mikäli heillä on voimassa oleva henkilökohtainen vapaa-aikakortti.   Samoin kaksinpelit (esim. tennis, sulkapallo, squash) ovat sallittuja, mikäli kävijöillä on voimassa oleva vapaa-aikakortti ja vuoro varataan hallin varauskalenterista.

Vapaa-aikakortit voi tuoda kirjastolle säilytykseen (”jäädytykseen”) sulkuajaksi, jolloin käyttämättä jäänyt aika voidaan lisätä kortille sulun päätyttyä.   

Taavetin jäähallin käyttö on rajattu siten, että yli 20-vuotiaiden ryhmien toiminta on kielletty. Alle 20-vuotiaiden harrasteryhmät (max. 20 hlöä) sallitaan. Toiminnanjärjestäjiä muistutetaan pitämään tarkoin huolta yleisistä koronaohjeistuksista. 

Jäähallin yleisöluisteluvuorolla ei saa olla yli 20 hlöä kerrallaan ja ne on tarkoitettu ensisijaisesti lapsille ja nuorille.  Koronaviruksen leviämisalueilta tulevat henkilöt eivät voi toistaiseksi osallistua yleisövuoroille tartuntariskin vuoksi.

Muihin kunnan tiloihin ei toistaiseksi oteta vastaan tilavarauksia.

Nuorisotila Jemma toimii toistaiseksi kokoontumisrajoitusten ja muiden ohjeistusten mukaisesti.  Tiloissa voi yhtä aikaa olla korkeintaan 10 nuorta.

Lukion opetus järjestetään kaikkien luokkatasojen osalta toistaiseksi lähiopetuksena.   Opetus toteutetaan niin, että sekä opiskelijoilla että opettajilla on joko maski tai visiiri.

Koulukuljetuksissa on käytettävä maskia.  Esiopetuksen ja perusopetuksen oppilaille maskit järjestetään kunnan toimesta, lukiolaiset hankkivat maskinsa AVI:n yleisohjeiden mukaisesti itse. 

 

Nämä toimenpiteet ovat voimassa 31.1.2021 asti.  Mikäli tarpeen, muutoksista ilmoitetaan välittömästi.