Itsenäisyydentien avajaisia vietetään 25.11.2017 klo 12-15

Luumäen kunnan hallinnoima Itsenäisyydentie-hanke on valmistumassa. Uuden VT6:n sivussa olevalla Jurvalan tieosuudella vietetään Itsenäisyydentien avajaisia avointen ovien merkeissä lauantaina 25.11. klo 12-15. Avajaiset toteutetaan yhdessä tienvarren toimijoiden kanssa.

Avajaisten ohjelma

Esittelyitä on kolmessa eri kohteessa. Infopisteellä Kahvi-Pakarilla esitellään koko Itsenäisyydentietä ja sen kohteita. Mukana toimintaansa esittelemässä ovat myös Salpalinjan perinneyhdistys ja Salpalinjan oppaat. Oppaat päivystävät lisäksi Salpa-asemalla, jossa korsut ovat avoinna ja uudet opastustaulut ovat paikoillaan. Kotkaniemessä yleisö pääsee tutustumaan peruskorjatun ja vielä kalustamattoman kotimuseon tiloihin. Yleisölle Kotkaniemi näyttelyineen avautuu toukokuussa 2018.

Avajaispäivän aikana Itsenäisyydentien muissa kohteissa voi vierailla omatoimisesti. Tällaisia kohteita ovat esimerkiksi Itsenäisyydentien muistomerkit, Satun Makioiden infopiste, Luumäen kirkonmäki ja Taavetin linnoitus. Tien kohteisiin ja niiden sijainteihin voi tutustua osoitteessa Itsenäisyydentien-sivulla. Myös Itsenäisyydentien varrella olevaan Hotelli Salpaan voi käydä tutustumassa.

Jatkossa Itsenäisyydentiellä kävijöitä palvelevat infopisteinäkin toimivat Satun Makiat ja Kahvi-Pakari, joiden piha-alueilla on esillä koko Itsenäisyydentietä esittelevä kartta. Sisätiloissa on nähtävillä lähialueen kohteita esitteleviä tauluja, minkä lisäksi mukaan saa ilmaisen Itsenäisyydentie-esitteen.

Miten löytää Itsenäisyydentielle?

Perille löytää kääntymällä VT6:n rampeista kohti Jurvalaa. Itsenäisyydentien varrella sijaitsevat liikenneopasteet ohjaavat avoimien ovien kohteisiin. Itsenäisyydentien opasteet VT6:n liittymiin ovat tulossa kevään 2018 aikana.

Tietoa hankkeesta

Itsenäisyydentien hanke on yhdistetty kehittämis- ja investointihanke ja sen kustannusarvio on yhteensä 93 000 euroa. Hanke on saanut rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014-2020. Rahoittajana on Leader Länsi-Saimaa ry.  Alueen yritykset ja muut toimijat ovat osallistuneet hankkeen yksityisrahoitukseen, lisäksi osa rahoituksesta kootaan talkootyönä. Hankkeessa on teetetty infotaulut ja nähtävyyskohteiden opastustaulut, hankittu kohdeopasteet infopisteille ja osalle historiallisia kohteita, tehty tietä esittelevä sivusto Luumäen kunnan internetsivuille sekä esite.

Tervetuloa Itsenäisyydentielle!

Lisätietoja hankkeesta ja avajaisista:
Projektipäällikkö Juha Tervonen, 040 5686 818, juha.tervonen@luumaki.fi
Projektisihteeri Elina Lyijynen, 040 712 3986, elina.lyijynen@luumaki.fi