Etelä-Karjalan kunnat palkkaavat yli 40 uusinajattelijaa

Korkeakouluopiskelijoille tarjolla maakunnassa harjoittelu- ja opinnäytepaikkoja.

Etelä-Karjalan kunnat ovat yhdessä päättäneet tarjota tänä vuonna Uusinajattelijat-kampanjan tiimoilta yli 40 harjoittelu- ja lopputyöpaikkaa korkeakouluissa opiskeleville. Hakijoita toivotaan LUT-yliopistosta, LAB-ammattikorkeakoulusta sekä Etelä-Karjalan ulkopuolisista korkeakouluista. Kunnat haluavat näyttää esimerkkiä korkeakouluopiskelijoiden rekrytoinnille ja haastaa näin muutkin maakunnan toimijat ja yritykset mukaan.

- Nuoret korkeakouluopiskelijat ovat idearikasta ja taitavaa työvoimaa. He kykenevät tekemään monia sellaisia laajoja töitä, joihin kunnan vakituisen henkilöstön on haasteellista keskittyä muiden töiden ohessa. Opiskelijat soveltuvat erinomaisesti erilaisiin suunnittelu- ja kehittämistehtäviin, kertoo Ruokolahden kunnanjohtaja Tuomo Sallinen, joka on opiskelijarekrytointi-idean isä.  

Erityistä huomiota työtehtävissä kiinnitetään siihen, miten opiskelija voi hyödyntää harjoittelua omissa opinnoissaan ja omassa ammatillisessa kehittymisessään. Tehtävien tulee soveltua nimenomaan asiantuntijatehtäviin valmistuville korkeakouluopiskelijoille.

Uusinajattelijoiden opiskelijarekrytoinnissa kuntien tukivoimana on toiminut Etelä-Karjalan liitto. Sen verkkosivuilta osoitteesta www.ekarjala.fi/opiskelijarekry/ löytyy aiheesta lisätietoa ja linkit kuntien tarjoamiin työpaikkoihin.

Hakuaika korkeakouluopiskelijoiden harjoittelu- ja opinnäytepaikkoihin alkaa tänään 28.1.
Haku päättyy kuntakohtaisesti helmi-maaliskuussa, Luumäellä 31.3.2020. Lue lisää avoimista työpaikoistamme verkkosivuiltamme osoitteesta luumaki.fi/avoimet-tyopaikat.
#Uusinajattelijat-opiskelijarekryä esitellään tiistaina 28.1. LUT-yliopiston DuuniDay-tapahtumassa klo 10-15.

#uusinajattelijat #opiskelijarekry