Kouluruokailu

Kouluruokailu on tärkeä osa lapsen hyvinvointia ja kasvua. Kouluruokailu tarjoaa terveellisen ja täysipainoisen ruuan ohella tietoa terveydestä, ruokailutavoista ja suomalaisesta ruokakulttuurista.


Luumäen peruskouluihin ja lukioon tulee ruoka Taavetin koulun keskuskeittiöltä. Poikkeuksena tästä on Kannuskosken koulu, jossa ruoka valmistetaan koulun omassa keittiössä. Luumäen kouluilla tarjottavat ruoat ovat tyypillisiä suomalaisia arkiaterioita, aika ajoin ruokailussa on tarjolla erilaisia teemaruokia mm. sydänviikolla  tai leipäviikolla. Oppilailta kysytään toiveruoista muutaman kerran vuodessa. Toiveruoat pyritään toteuttamaan mahdollisuuksien mukaan. 

Oppilas noutaa ruokansa itse linjastosta (paitsi Kannuskoskella). Ruokalistassa noudatetaan kahdentoista viikon kiertoa. Ruokalista on nähtävillä koulujen ilmoitustauluilla sekä Luumäen lehdessä viikottain.

Oppilasta ohjataan terveelliseen ravitsemukseen sekä oikeisiin ruokailutottumuksiin ja tapoihin. Erityisruokavalioiden kyseessä ollessa tiedot toimitetaan koulukeittiöille ja päivitetään vuosittain. Tätä varten tarvittavan lomakkeen saa kouluilta.  Erityisruokavaliota noudattaville järjestetään kouluruoka lääkärintodistuksen perusteella. 

Laajoja erityiruokavalioita (esim. gluteiiniton tai maidoton) noudattavien toivotaan ilmoittavan poissaoloista Taavetin keittiöön (kaikki muut paitsi Kannuskosken oppilaat) ja Kannuskoskella oman koulun keittiöön  turhan työn  ja hävikin välttämiseksi.

Kouluruokaa ja kouluruokailua koskevista asioista voi mieluusti antaa palutetta suoraa koulujen keittiöille.

Kouluruokailun henkilökunta toivoo oppilaiden nauttivan koululounaista!
 

Luumäen peruskoulujen ruokalista

Viikko 33

Maanantai
Kana-kasviskastike,
perunat / riisi,
salaatti
Tiistai
Nakkikeitto,
pehmeä leipä,
tuorepala
Keskiviikko
Jauhelihamakaronilaatikko
salaatti
Torstai
Palapaisti,
perunat,
salaatti
Perjantai
Maustekala, perunat,
salaatti

Viikko 34

Maanantai
Jauhelihakastike,
perunat,
salaatti
Tiistai
Pinaattiohukaiset,
marjasurvos,
tonnikalasalaatti
Keskiviikko
Kalaseljanka,
leipä,
tuorepala
Torstai
Broileripastavuoka,
salaatti
Perjantai
Possuhöystö,
perunat,
salaatti