Kunnan kulttuuribussit kierrättävät Itsenäisyydentien kulttuurikohteissa

Luumäen kunta järjestää Luumäellä Ukko-Pekan ja Itsenäisyydentien bussilinjat 12.6.-10.8.2018. Bussiin mahtuu yhteensä 19 matkustajaa ja bussilinjat menevät muun muassa Luumäen kulttuurikohteiden kautta.

- Toivomme, että mahdollisimman moni halukas pääsee tutustumaan Luumäkeen ja sen ainutlaatuisiin kulttuurikohteisiin. Kulttuuribussit tarjoavat nyt kiinnostuneille mahdollisimman vaivattoman tavan vierailla Itsenäisyydentien hienoissa kohteissa ilman omaa autoa, Luumäen kunnan sivistystoimenjohtaja Kai Könönen sanoo.

Presidentti Pehr Evind Svinhufvudin lempinimestä nimensä saanutta Ukko-Pekan linjaa ajetaan keskiviikkoisin ja lauantaisin reitillä Lappeenranta-Kotkaniemi-Taavetti ja samaa reittiä takaisin. Perjantaisin se ajetaan reitillä Lappeenranta-Kotkaniemi-Taavetti- Kouvola ja samaa reittiä takaisin.

Itsenäisyydentien Hop on - Hop off- periaatteella toimiva linja kulkee tiistaisin ja torstaisin Itsenäisyydentien seitsemän kohteen ja infopisteinä toimivien Satun Makioiden ja Kahvi-Pakarin väliä.

Bussin kyytiin voi nousta yhdellä lipulla saman päivän aikana niin monta kertaa kuin haluaa. Päivälipun voi maksaa vain käteisellä, hinnat ovat seuraavat:
Alle 7-vuotiaat lapset pääsevät kyytiin ilmaiseksi, lapset 7-16-vuotiaat 5 e, aikuiset 10 e

Kiinteä päivälipun hinta pyrkii mahdollistamaan, että matkustajat voivat tutustua kohteisiin mahdollisimman vapaasti ja omaan tahtiin.

-Matkan varrella voi esimerkiksi pysähtyä viettämään aikaa haluamassaan kohteessa tai käydä esimerkiksi kahvilla, jonka jälkeen voi taas siirtyä bussin kyydissä seuraavaan Itsenäisyydentien kohteeseen, Könönen avaa Hop on – Hop off -bussin toimintaperiaatetta.

Ukko-Pekan ja Itsenäisyydentien linjojen tarkat bussiaikataulut julkaistaan täällä ja Luumäen Lehdessä to 14.6.